Leszek Zdrojewski
Terapie holistyczne
Alergiczne podłoża chorób
Test na alergeny pokarmowe
Test na alergeny pokarmowe
Test na alergeny pokarmowe

Po przeprowadzeniu wywiadu pacjent jest poinformowany o sposobie wykonywania zabiegu. Na podstawie nieprawidłowości funkcjonowania organizmu,
lokalizowane są zaburzenia w polu energetycznym (informacyjnym) i wybierany jest rodzaj terapii.

W trakcie zabiegu między innymi zbierane są informacje o uszkodzeniach w przepływie energii (informacji), usuwane są blokady w polu energetycznym (informacyjnym),
dzięki czemu pobudzane są procesy regeneracyjne oraz wzmacniany jest system immunologiczny.

Poniżej podajemy program testu, na 78 głównych alergenów pokarmowych, wykonywanego na aparacie do rezonansu biocybernetycznego.
Sekcja 1 - Mięso i tłuszcze zwierzęce
01. Wołowina
14. Wieprzowina
27. Tłuszcze zwierzęce, kiełbasy  
40. Baranina, jagnięcina  
53. Cielęcina  
66. Mięso kurze   
 
Sekcja 2 – Produkty pochodzenia zwierzęcego  
02. Mleko (ogólnie)  
15. Białko kurze  
28. Żółtko kurze
41. Sery (różne)
54. Jogurt
67. Żelatyna
 
Sekcja 3 -  Produkty pochodzenia mlecznego oraz ryby  
03. Masło  
16. Twaróg  
29. Pstrągi  
42. Węgorze
55. Śledzie  
68. Ryby skażone
 
Sekcja 4 – Owoce oraz owoce południowe  
04. Cytrusy (w naturalnej postaci)  
17. Gruszki  
30. Kiwi    
43. Winogrona
56. Jabłka
69. Jeżyny
 
Sekcja 5 – Owoce oraz orzechy
05. Truskawki  
18. Pożeczki  
31. Banany  
44. Czereśnie
57. Orzechy (różne)  
70. Orzechy laskowe
 
Sekcja 6 -Orzechy oraz tłuszcze roślinne  
06. Orzechy włoskie  
19. Orzeszki ziemne  
32. Oleje roślinne tłoczone na zimno  
45. Margaryna
58. Olej z oliwek  
71. Palma/masło kokosowe

Sekcja 7 – Słodycze i słodziki  
07. Cukier (biały i brązowy)  
20. Glukoza (cukier winogronowy)  
33. Laktoza (cukier mlekowy)  
46. Słodziki (Cyclamian/Sacharyna)    
59. Fruktoza  
72. Miód
Sekcja 8 – Warzywa i dodatki  
08. Czekolada  
21. Fasola  
34. Kalafior  
47. Grzyby jadalne
60. Pomidory  
73. Ziemniaki

Sekcja 9 - Zboża  
09. Pszenica  
22. Otreby pszenne  
35. Jęczmień  
48. Owies  
61. Orkisz
74. Gryka
 
Sekcja 10 – Przyprawy i środki smakowe  
10. Żyto  
23. Drożdże piekarskie, zakwas  
36. Jałowiec  
49. Cebula  
62. Przyprawy aromatyczne
75. Czosnek
 
Sekcja 11 – Przyprawy oraz środki konserwujące  
11. Papryka   
24. Pieprz  
37. Środki aromatyczne (naturalne/syntetyczne)   
50. Barwniki (sztuczne)   
63. Estery-PHB (E 214 - 219)    
76. Związki siarki (E 220 - 227)   
 
Sekcja 12 - Różne  
12. Saletra/azotan potasu (E 251 - 252)   
25. Wino czerwone oraz białe  
38. Piwo   
51. Dym tytoniowy
64. Kawa  
77. Metale/Tworzywa sztuczne/Plastik
 
Sekcja 13 – Środki o działaniu regionalnym  
13. Pyłki kwiatów, traw  
26. Insekty, małe zwierzęta  
39. Środki do prania oraz do pielęgnacji ciała   
52. Włosy zwierząt, futra, pióra   
65. Środki ochrony drewna, Pestycydy
78. Grzyby pleśniowe

Istnie możliwość radionicznie określenie stopnia (w skali od 1 do 100) w jakim odnaleziony alergen pokarmowy negatywnie odziaływuje na człowieka.
Możliwości precyzyjnego ustalenia aktualnego stopnia w jakim alergen pokarmowy negatywnie wpływa na człowieka,
umożliwiają zaintersowanemu świadomą rezygnację i wyeliminowanie z diety (lub swojego środowiska) wykrytych w rezonansie biocybernetycznym produktów.